-WAD'n workshop RCC

-WAD'n workshop RCC


“In 2021 was een groep enthousiaste cursisten aanwezig tijdens de Wad’n workshop niercelcarcinoom.

De inmiddels derde editie vindt dit jaar wederom plaats van 2-4 oktober 2022.

De workshop staat bekend om zijn intensiviteit op het hoogste niveau waarbij praktijk gerichte workshops en casuïstiek zorgen voor een grote interactie en optimale toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk.

Gezien het succes van de voorgaande jaren willen wij de cursus aan u als niercelcarcinoom behandelaar wederom graag aanbieden.

In het kort wordt een beperkt aantal cursisten toegelaten wat een goede docent-student ratio geeft en wordt op een interactieve manier getracht een state-of-the-art weer te geven op het gebied van de behandeling van niercelcarcinoom.

Internist-oncologen, urologen zullen worden benaderd voor deelname. Gelet op de zeer snel opvolgende verbeteringen bij het niercelcarcinoom is het essentieel dat ook specialisten (incl. differentianten en fellows) van diverse pluimage op de hoogte blijven van de huidige stand van zaken. De opzet van de Wad’n workshop is hiervoor ideaal gebleken.

QUOTE:

“Bij deze multidisciplinaire bijeenkomst staat de behandeling van één type maligniteit centraal, waarbij gedurende twee dagen alle klinische aspecten van de ziekte belicht worden. De onderwerpen lopen van moleculaire diagnostiek, chirurgische benaderingen tot de complicaties van therapie uiteen. Van alle disciplines waren vooraanstaande specialisten vertegenwoordigd, welke inzicht gaven in de nieuwe ontwikkelingen in de behandeling. Aan de hand van casuïstiek komen de belangrijkste klinische dilemma’s aan bod, waarbij de verschillende specialisten vanuit hun eigen ervaring en expertise hun perspectief bespreken. Er is veel nadruk op praktische handvatten en uitwisseling van ervaring. Ik denk dat deze cursus bij uitstek geschikt is voor collega’s die zich verder willen verdiepen of specialiseren in deze ziekte.”

“De cursus onderscheidt zich van andere nascholingen door de casuïstiek, verdieping in één type maligniteit en het multidisciplinaire karakter. Terschelling is een erg prettige omgeving en er is in de cursus ook ruimte om collega’s te leren
kennen en hen op een meer informele manier te spreken.”

De hoogwaardige workshops in de oncologie reeks bieden ruimte aan 40 specialisten waarvan maximaal 6 AIOS.

De opzet van deze workshop staat sinds 1996 bekend om zijn intensiviteit op het hoogste niveau waarbij praktijk gerichte workshops en casuïstiek zorgen voor een grote interactie en optimale toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk.

De organisatie van de Wadden Workshop hecht veel waarde aan de kwaliteit en inhoud van de workshops.

Samen met de wetenschappelijke comités voorzien wij de voornamelijk perifere arts in een behoefte aan hoogwaardige nascholing met de focus op één type maligniteit.

Gedurende twee dagen worden alle klinische aspecten van een specifiek tumortype multidisciplinair belicht.

Naar de website Wad'n workshop niercelcarcinoom

Meer weten over andere Tumortype Wad’n Workshops?